Gift sponsorloop DAMIAANSCHOOL

Leerlingen van de Damiaanschool in Kerckebosch hebben op eind maart een grote sponsorloop gehouden ten bate van de Voedselbank. Familieleden, vrienden en buren hadden ingetekend om te betalen voor ieder gelopen rondje. Ondanks het miezerige weer werd er enthousiast en fanatiek gerend. Uiteindelijk leverde dat een bedrag op van maar liefst 7.253,71 euro. Een geweldige opbrengst. Daarnaast hield de school ook een inzameling van levensmiddelen; ook voor de Voedselbank. Afgelopen vrijdag mocht onze penningmeester Dirk Vis de cheque in ontvangst nemen. Heel erg bedankt leerlingen, leerkrachten en ouders! Het is werkelijk fantastisch wat jullie hebben gedaan.

Vacature: Vrijwilligers gezocht!

Voedselbank Zeist zoekt op de korte termijn naar nieuwe vrijwilligers voor het begeleiden van onze klanten bij het doen van de boodschappen in de winkel van de Voedselbank. Elke dag is onze winkel geopend voor onze voedselbankklanten. Voor de dinsdagmiddag zoeken per direct winkelbegeleiders. Wilt u meer weten, dan kunt u per email contact opnemen met onze coördinator vrijwilligers, Arie Buizer. Hij neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Royaal gebaar Manutan Nederland, bedankt!

Manutan Nederland uit Den Dolder (vanouds bekend onder de naam Overtoom) heeft onlangs contact opgenomen met Voedselbank Zeist om te praten over een passende bijdrage die aansluit op onze behoeften. Dit heeft geleid tot de levering van maar liefst 32 stalen stellingen voor onze voorraadruimtes. Ook is een nieuwe elektrische ‘stapelaar’ gedoneerd, een apparaat waarmee we pallets kunnen laden en lossen. Alle materialen zijn gesponsord en op onze locatie geplaatst. We zijn Manutan en alle betrokken medewerkers heel dankbaar voor dit prachtige initiatief en royale gebaar.

Zeist bedankt, bedankt Zeist!

Nu het nieuwe jaar is begonnen, willen we graag alle mensen en organisaties die ons het afgelopen jaar hebben gesteund heel hartelijk bedanken. De bijdragen kwamen vanuit de hele Zeister gemeenschap: scholen, bedrijven, krachtvrouwen, supermarkten, verenigingen, boeren, sportclubs, buurten, winkeliers, kerken, de gemeente Zeist en talloze particulieren. Het is hartverwarmend en overweldigend om te ervaren dat het werk van Voedselbank Zeist zo breed wordt ondersteund en gewaardeerd. Dankzij al deze bijdragen konden onze klanten het hele jaar door wekelijks hun boodschappentassen komen vullen en konden we regelmatig hun kinderen wat extra’s geven. Dus nogmaals: DANK, DANK, DANK!

Voedselbank Zeist wenst u een goed, gezond en gelukkig 2024.

Onze CHAUFFEURS hebben de Vrijwilligersprijs 2023 gewonnen!

TROTS EN BLIJ!
Het chauffeursteam van onze Voedselbank is de winnaar geworden van de Zeister Vrijwilligersprijs 2023 in de categorie Maatschappelijk. We zijn reuzetrots op ons team en blij met hun uitverkiezing. De chauffeurs zijn voor ons van vitaal belang omdat zij zorgen voor de dagelijkse bevoorrading van onze winkel aan de Kwikstaartlaan. De prijs van 2.000,- euro zal worden gebruikt voor de aanschaf van een extra vitrinekoelkast, zodat we nog meer verse levensmiddelen kunnen aanbieden aan onze klanten. We bedanken alle mensen die op ons chauffeursteam hebben gestemd!

 

8 december 2023 

LET OP: Illegale inzamelingsactie!

Voedselbank Zeist ontvangt berichten dat er huis-aan-huis in Zeist wordt gecollecteerd ten behoeve van klanten van de Voedselbank. We willen graag laten weten dat wij NOOIT collecteren in Zeist. Juist in de kersttijd zijn er veel initiatieven om mensen die het minder goed hebben te ondersteunen. We kunnen niet altijd achterhalen welke personen of organisaties langs de deuren gaan. Als er wordt aangebeld raden we iedereen aan om naar een legitimatie te vragen en goed te checken wat de bedoeling van de collecte of inzameling is.
Wil je ons steunen; kijk dan op onze website: https://www.voedselbankzeist.nl/.

Sparen met Sint Maarten

Tijdens Sint Maarten (zaterdag 11 november) zijn in Zeist diverse buurt-inzamelingsacties gehouden. Het is een groot succes geworden. Al met al zijn er ten bate van de Voedselbank zoveel levensmiddelen opgehaald dat we 60 kratten hebben kunnen vullen. Een enorme opbrengst waar we heel erg blij mee zijn. De producten worden gesorteerd en in de schappen van onze Voedselbank-winkel geplaatst. Grote dank aan de initiatiefnemers en alle gulle gevers!

Spaar mee met de koffiepunten van DE

Voedselbank Zeist doet de komende weken weer mee aan de jaarlijkse inzamelingsactie van Douwe Egberts (DE) waardepunten. In vrijwel alle supermarkten in Zeist, Den Dolder en Austerlitz staan speciale inleverdozen klaar waar mensen hun gespaarde DE-punten in kunnen doen. Over een maand worden alle punten geteld. Douwe Egberts rondt het aantal ingezamelde waardepunten naar boven af en zet dit om in een hoeveelheid pakken Aroma Rood snelfiltermaling van 250 gram ten behoeve de Voedselbank. Ieder jaar is dit een grote en welkome aanvulling op de winkelvoorraad waar de klanten van de voedselbank dankbaar gebruik van maken. 
 
De inzamelingsactie is een landelijk initiatief van Douwe Egberts, Lionsclubs Nederland en Voedselbanken Nederland.

Statiegeld doneren aan de Voedselbank Zeist

Uw STATIEGELD doneren aan de Voedselbank Zeist?
Ja, dat kan!

Een paar supermarkten doen hier al een tijdje aan mee, en vanaf 1 oktober a.s. kan dat ook bij de DekaMarkt en bij de Albert Heijn op het Emmaplein. Wij zijn daar erg blij mee. Alle beetjes helpen.

Verslagen voor het jaar 2022 zijn beschikbaar

1 september 2023
Het bestuur van de Voedselbank Zeist heeft de volgende documenten voor het jaar 2022 opgesteld. U kunt deze documenten in pdf-formaat hier ophalen:

  • Klik hier voor het financiële verslag van 2022.
  • Klik hier voor het jaarverslag van 2022.
 
N.B. Documenten in pdf-formaat, kunt u bijvoorbeeld lezen met behulp van Acrobat Reader.

Voedselbank in Winteractie met partnerorganisaties in Zeist

Voedselbank Zeist (VBZ) gaat in samenwerking met lokale partnerorganisaties de komende maanden een inzamelingscampagne voeren om huishoudens die het financieel zwaar hebben extra te kunnen steunen. Onder de naam ‘Winteractie Zeist’ wordt de Zeister samenleving opgeroepen om een bijdrage te leveren ten behoeve van medebewoners die door de stijging van voedsel- en energieprijzen ernstig in de problemen komen. VBZ heeft de afgelopen tijd het aantal klanten met 25% zien toenemen. Ook de Voedselbank zelf heeft met kostenstijgingen te maken. Zo is de energierekening flink hoger geworden. Daarnaast krijgt de VBZ minder producten aangeleverd van leveranciers, die zelf hun inkoop beperken of het met forse korting aan hun eigen klanten aanbieden. Daardoor moet de VBZ steeds meer producten zelf aankopen. In deze uitzonderlijke situatie zijn aanvullende inkomsten hard nodig om alle klanten goed te kunnen blijven bedienen.

We merken dat op meerdere plekken in Nederland soortgelijke inzamelingsacties ontstaan. Ook zien we dat mensen spontaan het geld willen doneren dat zij als energiecompensatie ontvangen. VBZ wil met deze ‘Winteractie Zeist’ hierop inhaken.

Tijdens de ‘Winteractie Zeist’ werkt VBZ samen met de Stichting Leerkansen Zeist en de Inloophuizen van Kerk & Samenleving. Dit gebeurt omdat de doelgroepen en doelstellingen van deze organisaties dicht bij elkaar liggen. Er is besloten om publicitair samen op te trekken waarbij in alle uitingen de rekeningnummers van de verschillende organisaties worden vermeld. Zo kunnen donateurs zelf kiezen aan welke organisatie ze willen gaan bijdragen.

VBZ hoopt met het gedoneerde geld haar voorraden aan te vullen en op peil te houden. De Inloophuizen willen het aantal verstrekte maaltijden zien uit te breiden. Daarnaast leggen de samenwerkende organisaties tijdens de actiemaanden formulieren klaar waarmee hun klanten een aanvraag kunnen doen voor een bijdrage in onverwachte hoge kosten (bijv. reparatie wasmachine of vervanging kapotte stofzuiger). Deze aanvragen zullen door de organisaties worden beoordeeld.

Doneren kan via: NL54 RABO 0132541726 t.n.v. Voedselbank Zeist onder vermelding van Winteractie.

We hopen op een succesvolle actieperiode waarin we met hulp van de Zeister gemeenschap onze klanten steun en perspectief kunnen blijven bieden.

Gerard Schenau krijgt een lintje

27 april 2022
Voedselbank-vrijwilliger Gerard Schenau is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is chauffeur van de Voedselbank Zeist.Daarnaast is hij ook onderscheiden voor zijn mantelzorgtaken en inspanningen bij de Tennisclub Bosch en Duin en de Stichting De Paraplu. Bij De Paraplu verzorgt hij al dertig jaar sportles. Wij feliciteren Gerard van harte met dit prachtige eerbetoon.

Nieuwe bestelbus voor de Voedselbank Zeist

22 april 2022
Voedselbank Zeist heeft een nieuwe voedselbus. Na 9 jaar trouwe dienst was de oude bestelbus aan vervanging toe. Uit eigen middelen en met hulp van vele lokale sponsors heeft Voedselbank Zeist een nieuwe bus kunnen aanschaffen. De bus is een onmisbare schakel bij de bevoorrading van de winkel aan de Kwikstaartlaan. Twee keer per week halen vrijwilligers met de bus levensmiddelen op bij het regionale magazijn in Arnhem. Daarnaast maken zij dagelijks ritjes naar de supermarkten en andere leveranciers in Zeist om de Voedselbank van verse producten te voorzien. Met de nieuwe bus kan de Voedselbank weer jaren vooruit. Met dank aan de brede steun van veel bedrijven en organisaties. Hun logo’s hebben een mooie plek op de bus gekregen.

Voedselbank Zeist doet mee aan inzamelingsactie Douwe Egberts punten

Voedselbank Zeist doet gedurende de maand oktober weer mee aan de jaarlijkse inzamelingsactie van Douwe Egberts waardepunten. In vrijwel alle supermarkten in Zeist, Den Dolder en Austerlitz staan speciale inleverdozen klaar waar mensen hun gespaarde DE-punten in kunnen doen. Begin november worden alle punten geteld. Douwe Egberts rondt het aantal ingezamelde waardepunten naar boven af en zet dit om in een hoeveelheid pakken DE Aroma Rood snelfiltermaling van 250 gram ten behoeve van de voedselbank. Ieder jaar is dit een grote en welkome aanvulling op de winkelvoorraad waar de klanten van de voedselbank dankbaar gebruik van maken.

De inzamelingsactie is een landelijk initiatief van Douwe Egberts, Lionsclubs Nederland en Voedselbanken Nederland.

 

Zeer geslaagde garageverkoop van non-food artikelen zaterdag 28 augustus j.l.

Voedselbank Zeist organiseerde op zaterdag 28 augustus een geslaagde garageverkoop. Tijdens deze verkoop werden allerlei non-food artikelen aangeboden die de Voedselbank de afgelopen tijd uit diverse hoeken heeft ontvangen. Tot een paar jaar geleden bood de Voedselbank ieder jaar op de Koningsmarkt op Belcour deze zaken te koop aan, maar vanwege corona was dit de afgelopen twee jaar helaas niet mogelijk. Veel mensen kwamen even langs op de Kwikstaartlaan om rond te snuffelen en mooie spulletjes te kopen. De opbrengst van de garageverkoop komt geheel ten goede aan de Voedselbank.

Aansluitend was er een gezellig barbecue voor Voedselbank-vrijwilligers. Ruim 50 mensen waren van de partij. Heel fijn om weer samen te kunnen bijpraten en om te genieten van het heerlijke eten en drinken. Met grote dank aan enkele gulle sponsors: Enoteca Theo Geutjes, Slijterij Ossendrijver, IJssalon Fressini, Hero verhuur en de supermarkten AH en Jumbo.

We kunnen spreken van een zeer geslaagde dag en danken alle kopers voor hun bijdrage. Ook willen we de vrijwilligers die mee hebben geholpen met dit evenement hartelijk danken voor hun inzet en tijd.

Bijzondere giften voor uitgifte aan onze klanten

5 augustus 2021
 Pannenfabrikant Sola te Zeist verraste ons met een donatie van 140 stuks gietijzeren braadpannen voor onze klanten. 

Daarnaast ontvingen wij van De Bilthovense Boekhandel een partij lees- en prentenboeken voor kinderen van onze klanten, waaronder de klassieker “Een brief aan de koning” van Tonke Dragt. 

Prachtige donaties. Onze klanten zijn er erg blij mee en wij danken Sola en Boekhandel Bouwman hier hartelijk voor.

GGD regio Utrecht organiseert tekenwedstrijd voor kinderen VBZ

19 juli 2021
GGD regio Utrecht organiseert deze zomer een tekenwedstrijd voor de kinderen van klanten van Voedselbank Zeist. De coronatijd heeft veel impact gehad op kinderen in kwetsbare gezinnen. Tekenen helpt bij het verwerken van emoties en geeft aanleiding hierover te praten.

Om dit te stimuleren krijgen alle basisschoolkinderen van de klanten van VBZ bij hun lunchpakket eenmalig een set potloden, enkele tekenopdrachten en een retourenvelop voor het inzending van hun tekeningen. De makers van de mooiste tekeningen maken kans op een uitje met het hele gezin.

Voedselbank Zeist werkt graag mee met dit initiatief. De tekenmaterialen zullen tot eind juli worden uitgedeeld tijdens de reguliere uitgiftemomenten.

Jumbogift voor de Voedselbank

23 mei 2021
De afgelopen weken hebben de drie Jumbo-filialen in Zeist een actie gehouden voor de Voedselbank. Klanten konden aan de kassa een euro extra afrekenen ten bate van de Voedselbank. Jumbo verhoogde elke gedoneerde euro met 25 eurocent. Deze actie heeft totaal geresulteerd in het mooie bedrag van €1.863,-! Voedselbank Zeist bedankt Jumbo en alle klanten die hieraan hebben bijgedragen!

Jumbo is ook op andere terreinen een vaste partner van Voedselbank Zeist. Zo gaat alles wat Jumbo niet meer kan verkopen dagelijks naar de Voedselbank en wordt een aantal keren per jaar bij de filialen een inzamelingsactie gehouden waarbij klanten artikelen kunnen doneren.
Voedselbank Zeist en Jumbo Zeist zijn erg blij met deze samenwerking.

Jumbo-manager Vincent Bluemink overhandigt de cheque aan VBZ-vrijwilliger Wim van Dijk.

Ramadan-actie voor de Voedselbank groot succes

13 mei 2021
Basisschool Al Amana en Stichting Krachtvrouwen Zeist hebben ruim 3400 producten voor Voedselbank Zeist opgehaald. Gedurende de Ramadan is er traditiegetrouw extra aandacht voor mensen die het moeilijk hebben. Vanuit die gedachte hebben de leerlingen, ouders en leerkrachten van de Al Amana school besloten dit jaar in de Ramadan-maand producten in te zamelen voor de Voedsel- bank Zeist om op deze manier iets bij te dragen aan de Zeister samenleving. De Voedselbank Zeist is erg blij met de overweldigende opbrengst van deze actie en spreekt haar grote dank en waardering uit aan alle betrokkenen van basisschool Al Amana en Stichting Krachtvrouwen Zeist.

Wilt u meer lezen, kijk dan op de volgende twee sites:
Stadspers en Stichting Krachtvrouwen Zeist.

Op de agenda:

Kijk ook op onze sociale media: