Actueel

Jumbogift voor de Voedselbank

23 mei 2021
De afgelopen weken hebben de drie Jumbo-filialen in Zeist een actie gehouden voor de Voedselbank. Klanten konden aan de kassa een euro extra afrekenen ten bate van de Voedselbank. Jumbo verhoogde elke gedoneerde euro met 25 eurocent. Deze actie heeft totaal geresulteerd in het mooie bedrag van €1.863,-! Voedselbank Zeist bedankt Jumbo en alle klanten die hieraan hebben bijgedragen!

Jumbo is ook op andere terreinen een vaste partner van Voedselbank Zeist. Zo gaat alles wat Jumbo niet meer kan verkopen dagelijks naar de Voedselbank en wordt een aantal keren per jaar bij de filialen een inzamelingsactie gehouden waarbij klanten artikelen kunnen doneren.
Voedselbank Zeist en Jumbo Zeist zijn erg blij met deze samenwerking.

Jumbo-manager Vincent Bluemink overhandigt de cheque aan VBZ-vrijwilliger Wim van Dijk.

Mooie opbrengst Jumbo Korte Steijnlaan

17 mei 2021
Zaterdag 15 mei 2021 heeft de Voedselbank Zeist een inzamelingsactie gehouden bij de Jumbo supermarkt op de Korte Steijnlaan. We hebben 75 volle kratten opgehaald. Wij bedanken alle gulle gevers en de vrijwilligers van de Voedselbank die hebben meegewerkt.

Ramadan-actie voor de Voedselbank groot succes

13 mei 2021
Basisschool Al Amana en Stichting Krachtvrouwen Zeist hebben ruim 3400 producten voor Voedselbank Zeist opgehaald. Gedurende de Ramadan is er traditiegetrouw extra aandacht voor mensen die het moeilijk hebben. Vanuit die gedachte hebben de leerlingen, ouders en leerkrachten van de Al Amana school besloten dit jaar in de Ramadan-maand producten in te zamelen voor de Voedsel- bank Zeist om op deze manier iets bij te dragen aan de Zeister samenleving. De Voedselbank Zeist is erg blij met de overweldigende opbrengst van deze actie en spreekt haar grote dank en waardering uit aan alle betrokkenen van basisschool Al Amana en Stichting Krachtvrouwen Zeist.

Wilt u meer lezen, kijk dan op de volgende twee sites:
Stadspers en Stichting Krachtvrouwen Zeist.

Wijnwinkel 'De Proeftafel' biedt cheque aan de Voedselbank

30 april 2021
Wijnwinkel De Proeftafel heeft ruim 250 euro gedoneerd aan de Voedselbank Zeist. Dit mooie bedrag is de opbrengst van een actie ter gelegenheid van het 7,5 jarig bestaan van de winkel. Eigenaar Hans Peters kwam op donderdag 29 april naar de Kwikstaartlaan om het bedrag symbolisch te overhandigen. In een mooi wijnkistje zat een cheque die werd aangebonden aan enkele vrijwilligers van de donderdagavondploeg (Mariëlle, Petra en Mildred).

Opbrengst inzameling bij Albert Heijn de Clomp 110 goed gevulde kratten

11 april 2021
Op zaterdag 10 april j.l. hield de Voedselbank Zeist een inzamelingsactie bij Albert Heijn in het winkelcentrum de Clomp, Zeist West.

Deze actie heeft maar liefst 110 goed gevulde kratten opgeleverd en vele giften in onze collectebus. We bedanken alle gulle gevers en de medewerkers van de Voedselbank voor hun inspanningen.

1618151999678

Gift van de Soroptimistclub Zeist e.o. aan de Voedselbank

4 april 2021
Voor het tweede jaar op rij hebben de Soroptimisten Zeist een actie gehouden waarvan de opbrengst is geschonken aan de Voedselbank. Dit keer gaat het om het mooie bedrag van 4100 euro. De Soroptimistclub Zeist e.o is een vereniging van actieve vrouwen die zich naast hun carrière willen inzetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes zowel in de eigen omgeving als op internationaal niveau. De vereniging organiseert diverse maatschappelijke activiteiten en benefiet-bijeenkomsten voor het goede doel, zie ook de website van de Soroptimisten Zeist.

Op woensdag 31 maart overhandigden Christine Manders (links) en Ariane Groot (rechts) de symbolische cheque van 4100 euro aan VBZ-bestuurslid Saskia Eisberg-’t Hooft.

In februari organiseerde Soroptimisten Zeist een groot webinar over internetfraude en financieel-economische criminaliteit met bijna 200 deelnemers. De opbrengst van deze bijeenkomst, met aanvullende donaties, is geschonken aan de Voedselbank Zeist. Voedselbank Zeist is erg blij met deze royale donatie, des te meer omdat dit een tweede mooie gift in twee jaar is. De vertegenwoordigsters van Soroptimisten Zeist benadrukten dat ze vorig jaar bij het bezoek aan de Voedselbank onder de indruk waren geraakt van de effectieve en klantgerichte aanpak van de Voedselbank Zeist en van de goede organisatie. 

Lunchbox voor kinderen van de Voedselbank

25 maart 2021
Van maart tot de zomervakantie krijgen de klanten van de Voedselbank elke week een gezond lunch-pakket mee voor hun kinderen. Het gaat in totaal om 120 kinderen van basisschoolleeftijd. Het pakket bestaat o.a. uit pakjes melk en sap, fruit en plakjes kaas. De klanten zijn enthousiast over dit initiatief en vertellen dat hun kinderen er erg blij mee zijn.

Deze actie is mogelijk gemaakt door het geldbedrag dat Voedselbank Zeist vorig jaar ontving als winnaar van de Vrijwilligersprijs en dankzij een royale gift van een anonieme donateur.

Wijnwinkel ‘De Proeftafel’ viert samen met de Voedselbank

16 maart 2021
Wijnwinkel De Proeftafel bestaat in maart 7,5 jaar. Om dit te vieren organiseert eigenaar Hans Peters tijdens deze feestmaand diverse acties. De winkel hecht belang aan bijzondere, verantwoorde producten en heeft oog voor de lokale omgeving. Vanuit die gedachte zal een percentage van de kassa-omzet in de maand maart worden geschonken aan de Voedselbank.

Voedselbank Zeist is erg blij met deze actie en wenst De Proeftafel veel plezier en succes met alle feestelijkheden.

Meer weten? Kijk op www.deproeftafel.nl of de social media (@deproeftafel) of bezoek de winkel aan de Rozenstraat 15A te Zeist.

 

Inzamelactie AH Emmaplein

14 maart 2021
Zaterdag 13 maart hebben de vrijwilligers van de Voedselbank Zeist een succesvolle inzamelactie gehouden bij de Albert Heijn supermarkt op het Emmaplein te Zeist. We hebben maar liefst 79 goedgevulde kratten opgehaald. Met alle ontvangen producten kunnen we onze winkel weer aanvullen. Wij danken alle gulle gevers en onze vrijwilligers van harte. Let op onze volgende inzamelactie op 10 april a.s. (zie de agenda).

Refresco schenkt Wicki drink

8 maart 2021
De Voedselbank Zeist heeft een financiële donatie ontvangen. Daarmee voorzien we alle kinderen in de basisschoolleeftijd van onze klanten enkele maanden van een dagelijks lunchpakket. De firma Refresco heeft voor deze actie twee pallets met Wicki Drink geschonken. Deze worden in het lunchpakket meegegeven. Wij danken Refresco voor deze gift. 

WickiDrink2_web

Op de agenda:

Kijk ook op onze sociale media: