Actueel

Opbrengst inzameling bij Albert Heijn de Clomp 110 goed gevulde kratten

11 april 2021
Op zaterdag 10 april j.l. hield de Voedselbank Zeist een inzamelingsactie bij Albert Heijn in het winkelcentrum de Clomp, Zeist West.

Deze actie heeft maar liefst 110 goed gevulde kratten opgeleverd en vele giften in onze collectebus. We bedanken alle gulle gevers en de medewerkers van de Voedselbank voor hun inspanningen.

1618151999678

Gift van de Soroptimistclub Zeist e.o. aan de Voedselbank

4 april 2021
Voor het tweede jaar op rij hebben de Soroptimisten Zeist een actie gehouden waarvan de opbrengst is geschonken aan de Voedselbank. Dit keer gaat het om het mooie bedrag van 4100 euro. De Soroptimistclub Zeist e.o is een vereniging van actieve vrouwen die zich naast hun carrière willen inzetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes zowel in de eigen omgeving als op internationaal niveau. De vereniging organiseert diverse maatschappelijke activiteiten en benefiet-bijeenkomsten voor het goede doel, zie ook de website van de Soroptimisten Zeist.

Op woensdag 31 maart overhandigden Christine Manders (links) en Ariane Groot (rechts) de symbolische cheque van 4100 euro aan VBZ-bestuurslid Saskia Eisberg-’t Hooft.

In februari organiseerde Soroptimisten Zeist een groot webinar over internetfraude en financieel-economische criminaliteit met bijna 200 deelnemers. De opbrengst van deze bijeenkomst, met aanvullende donaties, is geschonken aan de Voedselbank Zeist. Voedselbank Zeist is erg blij met deze royale donatie, des te meer omdat dit een tweede mooie gift in twee jaar is. De vertegenwoordigsters van Soroptimisten Zeist benadrukten dat ze vorig jaar bij het bezoek aan de Voedselbank onder de indruk waren geraakt van de effectieve en klantgerichte aanpak van de Voedselbank Zeist en van de goede organisatie. 

Lunchbox voor kinderen van de Voedselbank

25 maart 2021
Van maart tot de zomervakantie krijgen de klanten van de Voedselbank elke week een gezond lunch-pakket mee voor hun kinderen. Het gaat in totaal om 120 kinderen van basisschoolleeftijd. Het pakket bestaat o.a. uit pakjes melk en sap, fruit en plakjes kaas. De klanten zijn enthousiast over dit initiatief en vertellen dat hun kinderen er erg blij mee zijn.

Deze actie is mogelijk gemaakt door het geldbedrag dat Voedselbank Zeist vorig jaar ontving als winnaar van de Vrijwilligersprijs en dankzij een royale gift van een anonieme donateur.

Wijnwinkel ‘De Proeftafel’ viert samen met de Voedselbank

16 maart 2021
Wijnwinkel De Proeftafel bestaat in maart 7,5 jaar. Om dit te vieren organiseert eigenaar Hans Peters tijdens deze feestmaand diverse acties. De winkel hecht belang aan bijzondere, verantwoorde producten en heeft oog voor de lokale omgeving. Vanuit die gedachte zal een percentage van de kassa-omzet in de maand maart worden geschonken aan de Voedselbank.

Voedselbank Zeist is erg blij met deze actie en wenst De Proeftafel veel plezier en succes met alle feestelijkheden.

Meer weten? Kijk op www.deproeftafel.nl of de social media (@deproeftafel) of bezoek de winkel aan de Rozenstraat 15A te Zeist.

 

Inzamelactie AH Emmaplein

14 maart 2021
Zaterdag 13 maart hebben de vrijwilligers van de Voedselbank Zeist een succesvolle inzamelactie gehouden bij de Albert Heijn supermarkt op het Emmaplein te Zeist. We hebben maar liefst 79 goedgevulde kratten opgehaald. Met alle ontvangen producten kunnen we onze winkel weer aanvullen. Wij danken alle gulle gevers en onze vrijwilligers van harte. Let op onze volgende inzamelactie op 10 april a.s. (zie de agenda).

Refresco schenkt Wicki drink

8 maart 2021
De Voedselbank Zeist heeft een financiële donatie ontvangen. Daarmee voorzien we alle kinderen in de basisschoolleeftijd van onze klanten enkele maanden van een dagelijks lunchpakket. De firma Refresco heeft voor deze actie twee pallets met Wicki Drink geschonken. Deze worden in het lunchpakket meegegeven. Wij danken Refresco voor deze gift. 

WickiDrink2_web

Op de agenda:

Kijk voor het meest actuele nieuws op onze sociale media: