Over onze vrijwilligers

Onze vrijwilligers doen zoveel meer!

21 mei 2021
Bijdrage “Redactioneel” van Daniël Claas
uit: Opgang april/mei 2021
Kerkblad van de Protestantse Kerken in Zeist

De laatste maanden ontkom ik niet zelden aan het gevoel zo nu en dan disconnected te zijn met mensen, meestal verder weg, soms ook dichterbij. De lockdowns en het eindeloos lang wachten op versoepeling van de coronamaatregelen hebben daar zeker mee te maken, maar er lijkt soms meer aan de hand te zijn. Alsof ik de taal van sommige mensen niet meer spreek.

Met verwondering volg ik de talloze publieke discussies over wat dan ook eigenlijk. Politiek. Corona. Kies maar uit. Die discussies vinden tegenwoordig vooral plaats op de sociale media, waar mensen vanaf hun zolderkamer anderen de tent uitvechten. Overtuigd van hun eigen gelijk. Wij tegen hen. Terwijl ik de laatste tijd eigenlijk vooral snak naar de nuance. Naar de vele tinten grijs tussen het zwart en wit. Waarom versta ik mensen niet meer?

Add Your Heading Text Here

De laatste maanden ontkom ik niet zelden aan het gevoel zo nu en dan disconnected te zijn met mensen, meestal verder weg, soms ook dichterbij. De lockdowns en het eindeloos lang wachten op versoepeling van de coronamaatregelen hebben daar zeker mee te maken, maar er lijkt soms meer aan de hand te zijn. Alsof ik de taal van sommige mensen niet meer spreek.

Met verwondering volg ik de talloze publieke discussies over wat dan ook eigenlijk. Politiek. Corona. Kies maar uit. Die discussies vinden tegenwoordig vooral plaats op de sociale media, waar mensen vanaf hun zolderkamer anderen de tent uitvechten. Overtuigd van hun eigen gelijk. Wij tegen hen. Terwijl ik de laatste tijd eigenlijk vooral snak naar de nuance. Naar de vele tinten grijs tussen het zwart en wit. Waarom versta ik mensen niet meer?

Daniël Claas
Hoofdredacteur